Vrijdag 12 april arriveerde het jongerenorkest Ausekl├»tis uit Riga in Nederland. Een muzikale uitwisseling vond plaats in onze mooie stad Utrecht. De Letlanders leerden de muzikanten van de Bazuin kennen tijdens culturele en vooral muzikale activiteiten. Hoogtepunt was een gezamenlijk concert in theater Zimihc aan de Brazili├źdreef op zaterdag 13 april. Voor het publiek was het een extra leuke verrassing dat de muzikanten uit Riga nog een keertje hun ingestudeerde marsparade toonden.
De jeugdige muzikanten logeerden bij onze Bazuinleden en werden ondergedompeld in onze Nederlandse manier van leven. Zondagmiddag, na een knappe speurtocht door de Binnenstad, werden de muzikanten weer teruggebracht naar Schiphol.
In 2020 brengt de Bazuin een tegenbezoek aan Riga in het kader van ons 100-jarig jubileum.